De Omgeving

Ons appartement ligt op een kruispunt van mooie wandel- en fietsroutes. Vanuit De Witte Mees loopt u in enkele minuten het buitengebied in. De IJssel ligt op twee kilometer, het Kolkbos met prachtige oude bomen is slechts vijf minuten lopen.  Landgoederen, bossen met oude rivierdoorbraken en een aantal projecten ‘nieuwe natuur’ maken het landschap heel afwisselend, bosrijk en toch open.

Deventer

De Witte Mees ligt aan de noordrand van Deventer op circa 10 minuten fietsen van het centrum. Deventer is een van de oudste steden van Nederland. De binnenstad is heel goed bewaard gebleven met tal van prachtige monumentale panden, enkele musea en middeleeuwse kerken. Het Bergkwartier straalt als wijk nog een zeer authentieke sfeer uit. In Deventer vindt u tal van leuke winkels en horecagelegenheden. De stad heeft ook een filmhuis, een poppodium en een theater. Programmaboekjes van deze organisaties liggen in het appartement. Deventer is verder bekend van culturele festivals zoals Deventer op Stelten, Deventer Boekenmarkt, Het Tuinfeest en het Dickens Festijn. Kijk voor alle informatie over Deventer op de site van het VVV.

Diepenveen

Het dorp Diepenveen heeft een aantal winkels waaronder een bakker, een supermarkt en een fietsenhandel (5 min. fietsen). In het dorp is een pinautomaat. Ook zijn er leuke horecagelegenheden in en rondom Diepenveen. Een bezoekje waard is de biologische kwekerij/theeschenkerij Het Nieuwe Veld, dit ligt een paar huizen verderop bij De Witte Mees.

Musea

Ook voor het bezoeken van musea is De Witte Mees een prima uitvalsbasis. Een aantal musea in de buurt van Diepenveen is MORE, het nieuwe museum voor modern realisme in Gorssel (7 km), museum en beeldentuin Kasteel Nijenhuis in Heino (18 km), het Kröller Muller (24 km) en de Fundatie in Zwolle (28 km). Deventer huisvest het Speelgoedmuseum.

Sallandse Heuvelrug en Hoge Veluwe

15 kilometer naar het oosten ligt Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug met grote heidevelden en zandverstuivingen. 15 kilometer naar het westen ligt Nationaal Park De Hoge Veluwe.

In het gastenverblijf liggen wandel- en fietskaarten en informatieboekjes voor u klaar. U kunt altijd bij ons terecht voor meer informatie over de omgeving.